STOCKHOLM 2015-04-28 Energiminister Ibrahim Baylan (S) kommenterar Vattenfalls planer p att st‰nga Ringhals tv reaktorer, under en presstr‰ff i Rosenbad p tisdagen. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) måste sy ihop en energiöverenskommelse som är långsiktig, skriver LO-facken inom ABB. Foto: Anders Wiklund/TT

Vi behöver en långsiktig energiöverenskommelse. Nu får politikerna ta ansvar och se till att kärnkraften som energikälla säkras, skriver LO-facken inom ABB och Dennis Bäckman, ordförande i Pappers avdelning 86.  

Nu får det vara nog. Sluta leka med våra jobb inom industrin. Ni som politiker i Sveriges riksdag måste ta ert ansvar oavsett vilket parti ni företräder. Vi kan inte låta er förstöra vår basindustri i Sverige!

Genom ert sega förhandlande angående framtida energiförsörjning, läggs kärnkraften i vårt land ned. Vi kommer tvingas importera kolkraft och på sikt kommer vi få en effektbrist. Detta äventyrar arbeten på riktigt.

Det finns en basindustri i Sverige fast en del politiker verkar tro att vi lever på tjänstesektorerna. Det är industrin som får hjulen att snurra i Sverige Därför måste ni lösa denna fråga så att företagen i Sverige känner att det finns en långsiktig lösning på energiförsörjningen. När lämpliga alternativ finns så kan man börja diskutera en eventuell nedläggning av kärnkraften.

Vi måste låta företagen investera i industrin för att effektivisera energiförbrukningen och det finns många bra lösningar på marknaden.

Vi som LOs samorganisation inom ABB känner en stor oro för att ni politiker förhandlar bort våra jobb i Sverige. Vi kräver skärpning och att ni tar energipolitiken på allvar för ett hållbart Sverige.

LO facken inom ABB

Bo Larsson, ordförande Samorganisation                                                          

Dennis Bäckman, ordförande Pappers avd 86