Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

En hinduisk präst har dödats i byn Noldanga i västra Bangladesh. Mordet är det senaste i en lång rad av spektakulära våldsdåd i landet.

Samtidigt har polisen skjutit ihjäl tre medlemmar av en förbjuden jihadistgrupp som ligger bakom flera av morden som skakat Bangladesh.
Den 70-årige prästen hittades i närheten av sitt hem, med kroppen svårt sargad och huvudet nästan helt skilt från kroppen.

– Han lämnade hemmet i morse och sade att han skulle till ett hinduiskt tempel för att be. Senare hittade jordbrukare hans i det närmaste halshuggna kropp på ett risfält, säger en lokal polischef.

Under morgonen kom även uppgifter om att den bangladeshiska polisen skjutit ihjäl tre medlemmar av den förbjudna jihadistgruppen Jamayetul Mujahidin Bangladesh (JMB), som anklagats för flera mord i landet den senaste tiden. Räden var en del i en polisoffensiv mot extrema islamistgrupper.

De senaste åren har landet skakats av en lång rad blodiga attacker på sekulära och liberala bloggare, förläggare och religiösa ledare. Bangladeshs inrikesminister Asaduzzaman Khan anklagar den israeliska underrättelsetjänsten Mossad för att vara inblandade.

– De här morden är en del av en nationell och internationell konspiration. De som genomför de här incidenterna kommunicerar med Mossad, säger han.

TT