Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Filmer på sociala medier visar en störtflod i staden Braunsbach. Foto: Skärmdump

Filmer på sociala medier visar en störtflod i staden Braunsbach. Foto: Skärmdump

Minst tre personer har omkommit i samband med våldsamma översvämningar i sydvästra Tyskland, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Dödssiffran befaras stiga.

Vattenmassorna har också orsakat stora materiella skador runt om i delstaten Baden-Württemberg.
En brandman och en person som brandmannen försökte rädda finns bland dödsoffren i den tyska staden Schwäbisch Gmünd, omkring fem mil öster om Stuttgart i Baden-Württemberg. En person har också omkommit i ett underjordiskt garage i Weissbach. Flera personer har skadats, enligt Süddeutsche Zeitung, som hänvisar till lokala myndigheter.

Översvämningarna har orsakat stora skador i området efter att den lokala floden svämmat över sina bräddar. I den lilla orten Braunsbach i norra Baden-Württemberg skapade de kraftiga skyfallen en störtflod som svepte med sig bilar och förstörde ett hus, skriver tidningen. I Braunsbach har inga dödsfall rapporterats, men filmer på sociala medier – som den nedan – gör att farhågor finns för att personer kan ha skadats.

Den tyska vädermyndigheten DWD förlängde under natten sin tidigare utfärdade varning för höga vattenflöden och stormbyar till måndag morgon. Utöver kraftiga skyfall finns risk för blixtnedslag. Under några få timmar har det fallit lika mycket regn i området som under en normal månad, rapporterar public service-kanalen Südwestrundfunk.

ARBETET GLOBAL