In this Sept. 10, 2015 photo, a Tartine Bakery worker prepares bread in the kitchen at Tartine in San Francisco. After merging Tartine with the equally cultish Blue Bottle Coffee Company, Robertson and wife Elizabeth Prueitt are expanding in the U.S. and internationally. (AP Photo/Jeff Chiu)

Foto: Jeff Chiu/TT

Blockaden mot Paus Bagarstuga är över. Företaget får ny ägare som har kollektivavtal.

I början av januari inledde Livs en blockad mot bageriet Paus bagarstuga i Västerhaninge. Anledningen var att företaget vägrade teckna kollektivavtal med facket. Sedan dess har blockaden rullat på eftersom konflikten drog ut på tiden, men nu avbryts den.

Anledningen är att företaget får en ny ägare 1 juni, och att den nya ägaren har kollektivavtal, uppger Livs i ett pressmeddelande.

Även Hotell- och restaurangfacket har medlemmar på Paus Bagarstuga, och de kommer att följa med till den nya ägaren i verksamhetsövergången.

– Det är 15 personer som följer med. Den nya aktören bekräftar också att de kommer att teckna kollektivavtal med HRF när de har tagit över, säger Cecilia Creutz, ombudsman på HRF:s avdelning Stockholm-Gotland till medlemstidningen Hotellrevyn.

LÄS OCKSÅ

Blockad mot bageri fortsätter

Livs inleder blockad mot bageri i Västerhaninge