FILE - In this April 13, 2009 file photo, American Airlines flight attendant Renee Schexnaildre demonstrates the overhead baggage area during a media preview of the airline's new Boeing 737-800 jets, at Dallas Fort Worth International Airport in Grapevine, Texas. Global airlines on Tuesday, June 9, 2015 announced a new guideline that recommends shrinking carry-on bags, in an effort to free up space in packed overhead bins. (AP Photo/Donna McWilliam, File)

Foto: Donna McWilliam/TT

Unionen har tecknat ett par nya avtal. Det ena gäller kabinpersonal i flyget och det andra tjänstemän inom området lagring och distribution. Båda håller sig inom märket på 2,2 procent.

Däremot skiljer sig avtalet åt i konstruktion. För flygvärdinnor och stewarts i flygbranschen höjs lönerna med 2,0 procent och 0,2 procent använts för ökad avsättning till flexpension. Här är motparten Svenska Flygbranschen.

I avtalet för lager och distribution går hela kostanden till löneökningar. Lönerna höjs alltså med 2,2 procent. Här är motparten Almega, som är iblandad i en infekterad tvist med Unionen om avtalspension.

Sedan Almega genom fredspliktsinvändning lyckats stoppa en strejk för flexpension i tjänstesektorn har Unionen släppt kravet i årets avtalsrörelse. Förbundet kommer däremot återkomma i frågan, eftersom förmånen finns i industrin, byggsektorn och handeln. Enligt förbundet kan medlemmarna på olika sektorer inte arbeta under olika villkor.