Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Fackföreningsaktivister marscherar genom Paris på tisdagen. Foto: AP /Francois Mori

Fackföreningsaktivister marscherar genom Paris på tisdagen. Foto: AP /Francois Mori

Gatuprotesterna mot den föreslagna arbetsmarknadsreformen i Frankrike fortsätter. Omkring 68 000 personer deltog i tisdagens demonstrationer runt om i Frankrike, enligt myndigheter.

En av arrangörerna, fackförbundet CGT, uppger för Le Monde att det snarare rörde sig om 220 000 deltagare.

I centrala Paris använde polisen tårgas när de inledningsvis fredliga protesterna urartade i våldsamheter. Omkring 87 personer greps, rapporterar AFP. Demonstrationer ägde också rum i städer från Marseille i söder till Lille i norr, lastbilschaufförer blockerade vägar och hamnar i norra och västra Frankrike och sammandrabbningar mellan demonstranter och polis rapporteras från Nantes och Rennes, enligt nyhetsbyrån.

Det finns dock inget som tyder på att Frankrikes president François Hollande är på väg att mjukna när det gäller jobbreformen, som syftar till att göra arbetsmarknaden mer flexibel – men enligt kritiker urholkar jobbtryggheten.

– Jag föredrar att folk minns mig som en president som genomförde reformer i stället för en president som inte gjorde någonting, sade Hollande i går i en intervju med den franska radiokanalen Europe 1.

LÄS MER: Strejk och skolockupationer mot ”El Khomri-lagen” i Frankrike

LÄS MER: Franskt uppror sprids

TT-ARBETET GLOBAL