Johan Ingelskog, Kommunal. Foto: Press

Johan Ingelskog, Kommunal. Foto: Press

Intensiva förhandlingar men inget färdigt avtalsförslag. Tiden är på väg att rinna ut för Kommunal i förhandlingarna med SKL.

På lördag löper avtalet mellan Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, ut. Om parterna inte kommer överens inom de närmsta två dagarna står nästan 400 000 anställda utan avtal.

Parterna arbetar nu intensiv för att få ett avtal. Onsdagens förhandlingar fortsatte långt in på natten och tempot är högt även under torsdagen. Kommunal har haft sin avtalsdelegation inne sedan i tisdags, men än finns inget samlat bud för dem att ta ställning till.

– Det ser inte riktigt ut så än så länge. Det finns olika skisser som vi räknar på, säger Johan Ingelskog, chef för Kommunals arbetsplats- och avtalsenhet till tidningen Kommunalarbetaren vid lunchtid på torsdagen.

Johan Ingelskog säger att målet fortfarande är att ha ett avtal på plats före midnatt natten till första maj. Det målet delar SKL:s förhandlingschef Maria Dahlberg.

– Vi jobbar på för fullt. I övrigt kan jag inte säga något om läget, säger hon.

Hon vill inte heller kommentera om SKL:s avtalsdelegation har fått något att ta ställning till än så länge. Utan säger bara att delegationen alltid finns i beredskap.

Kommunals avtalsdelegation stannar i Stockholm åtminstone till i morgon, fredag, uppger Kommunalarbetaren. Det är dock fullt möjligt att förhandlingarna fortsätter även i helgen.

LÄS OCKSÅ

Tyst om avtal för Kommunal

Kommunal får stöd för extra löneökningar

Kommunals sikte inställt på 2,2 procent

LO och Svenskt Näringsliv i utspel

”Inte okej att kommunalare blir lönegolv”

Kommunal: Arbetsgivaren håller nere löner för oss

SKL beredda att diskutera lönesatsning på undersköterskor

”Aldrig sett en så aggressiv motpart”

”Kommunals krav är för högt”

Kommunal kräver 3,3 procent totalt