Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Republican presidential candidates, Sen. Ted Cruz, R-Texas, left, listens as Ohio Gov. John Kasich answers a question during the Republican Presidential Primary Debate at the University of Houston Thursday, Feb. 25, 2016, in Houston. (AP Photo/Houston Chronicle, Gary Coronado, Pool) MANDATORY CREDIT

Ted Cruz och John Kasich. Foto:Gary Coronado/TT/Pool)

Rivalerna Ted Cruz och John Kasich, som båda hoppas bli Republikanernas kandidat i presidentvalet, har bildat en pakt för att försöka förhindra att den kontroversielle affärsmannen Donald Trump tar hem tillräckligt många delegater för att vinna partiets nominering under sommarens partikonvent.

Cruz kampanj kommer att fokusera på primärvalen i delstaten Indiana och ge Kasich en bättre chans i Oregon och New Mexico, delstater där han förväntas göra bra ifrån sig, enligt ett uttalande. Kasich har i sin tur gått med på att inte satsa på Indiana.

Målet är att få ett så kallat öppet konvent i Cleveland i juli. Trump har vunnit i de flesta delstater men behöver 1 237 delegater för att direkt säkra partiets kandidatur.

Trump skriver på Twitter att ”lögnaren” Cruz och Kasich pakt är ett tecken på desperation hos motståndarna.

Republikanernas primärval i Indiana hålls den 3 maj, i Oregon den 17 maj och i New Mexico den 7 juni.

LÄS OCKSÅ:

Clinton och Trump tog hem New York

Knapp seger för Sanders i Michigan

Trump stödjer ingen utan sig själv

Clinton och Trump närmare Vita huset

Knapp seger för Sanders i Michigan

Viktig seger för Sanders i Maine

Trump rasar på miljardärslista

Clinton och Trump vann supertisdag

TT