Foto: Tage Granit

Foto: Tage Granit

Den ensamma, missförstådda klubbordföranden Sven dunkar huvudet i bordet: ”Jag orkar inte mer”, klämd mellan riskkapitalister, det fackliga arvet och arbetskamrater som inte bryr sig.

Företags- och organisationsteatern Tage Granit gestaltar med humor och i ett lunchrastvänligt 40-minutersformat det fackliga löftet – att aldrig någonsin arbeta till sämre lön eller villkor än det överenskomna.

Föreställningen ges med ett bord och några stolar, en kaffetermos, utbytbar fönsterutsikt och skådespelare som flerdubblerar roller. Det är enkelt, men proffsigt och kul, och bara vid ett fåtal tillfällen förutsägbart på det sätt som temat (heja IF Metall) begränsar.

Karaktärerna ger uttryck för nyanser: hypokondrikern, rasisten och skitsnackaren Cilla (Ulrika Lindberg), skeptikern Maria (Anna Marking) som ser facket som en hemlig gubbklubb och hålögda Sven (Sebastian Sporsén) som kanske inte alltid uppskattar allas arbete.

Teater här och nu, kryddad med schlager, som säkert kommer att ge upphov till många skratt och ge förbundets klubbar en liten skjuts framåt.

The IF Metall Show spelas av teater Tage Granit på beställning mellan 9 augusti och 3 september.

LÄS OCKSÅ

Facklig teater ingjuter mod

Teater

The IF Metall Show

Manus: Ulrika Lindberg, regi: Susanne Lindberg

I rollerna: Sebastian Sporsén, Ulrika Lindberg, Anna Marking.

Premiär på IF Metalls förbundskontor förra veckan