Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Huthirebellerna och dess allierade är överens om att ansluta sig till de fördröjda FN-medlade fredssamtalen om Jemen, uppger representanter.

De Iranstödda rebellerna fattade beslutet sedan FN:s Jemensändebud försäkrat att vapenvilan som trädde i kraft den 11 april skulle respekteras av regeringstrogna styrkor, rapporterar rebellernas tv-kanal al-Masirah.

Delegationen ska resa till Kuwait, där samtalen ska hållas, på torsdag, skriver en representant på Twitter.

Ett flertal överträdelser av den bräckliga vapenvilan har rapporterats sedan den trädde i kraft. Fredssamtalen skulle ha inletts i måndags men sköts upp sedan rebellerna kallat det lönlöst att delta så länge överenskommelsen om eldupphör inte respekteras.

TT

Se Arbetet Globals film: ”Vem säljer vapnen i Jemen?”: