Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Ignacio Jesús Matellanes Martínez fick inget tack för sin insats i pressmeddelandet där Spaniens utrikesdepartement tillkännagav att han får sparken som landets ambassadör i Belgien. Det fanns helt enkelt inte mycket att tacka för, skriver nättidningen El Confidencial.

– Det värsta är att han inte representerar landet. Jag har arbetat på andra ambassader och situationen här är helt ofattbar. Ingen kommer hit, Matellanes träffar inte någon, och han hindrar personalen från att ta ens det minsta initiativ, säger en källa till El Confidencial.

Matellanes var sällan på jobbet, enligt tidningens källor, och när han var det mobbade han sin personal — och behandlade i största allmänhet kvinnor sämre än män.

Officiella kontakter med Belgien var inte att tänka på.

Men han missade aldrig ett besök i mässan, även om det var under arbetstid. Hans dröm är nämligen att bli ambassadör i Vatikanstaten.

TT