Italian Foreign Minister Paolo Gentiloni, left, and Japanese counterpart Fumio Kishida shake hands during their meeting on the sidelines of meetings by foreign ministers from the Group of Seven industrialized countries, in Hiroshima, western Japan Sunday, April 10, 2016. (Yuta Omori/Kyodo News via AP) JAPAN OUT, MANDATORY CREDIT

Foto: Yuta Omori//TT

Despec och Handelsanställdas förbund har under måndagen träffat en överenskommelse om att teckna kollektivavtal.

Den 1 april varslade Handels om strejk på företagets lager i Norsborg utanför Stockholm.  Despec Sweden AB har totalt 140 medarbetare i Sverige, Danmark, Finland, Island och Norge.

Att företaget skriver på ett kollektivavtal innebär att den strejk som skulle brutit ut tisdagen den 12 april nu är avblåst.

– Vi är glada över att Despec bestämt sig för att skriva på ett avtal. Det är bra för våra medlemmar som nu får ut kollektivavtalade ersättningar som avtalsenlig lön, övertid, pension och försäkringar, säger Marika Andersson förste ombudsman på Handels Stockholmsavdelning i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ

Handels varslar om strejk och blockad i Norsborg