Ur den illgröna björnkostymen dyker koreografen Kenneth Kvarnström upp: ”Det här är väl den yttersta förnedringen” säger han, vilket ska illustrera temat för Maratondansen (premiär i augusti), med Malena Ernman (!).

Det är Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som bjuder medier på smakprov ur höstens uppsättningar. En del klassiker, som Romeo och Julia (november) och Mio min Mio (december), annat nyskrivet: Leif Andrés liv blir till en förställning om klass: Leif – Tack och förlåt (oktober) av Lucas Svensson.

Hur fortsätter Eva Rexeds och Alexander Salzbergers fängslande dialog om sextrakasserier i Jag tror på dig Anita? Hur kommer regissörerna att lyckas med sina intentioner? Fler smakprov åt folket, det lockar till teatern.

Lästips: Almapriset gick i veckan till Meg Rosoff, som skriver modiga, humoristiska ungdomsböcker, enligt juryn.