040706. Ung man pratar i mobiltelefon i solnedgÂngen. Foto. Hasse Holmberg. Kod 96 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

Foto: Hasse Holmberg/TT

Först låter arbetsgivaren papperslösa människor jobba svart. När det börjar närma sig löneutbetalningar tipsar man polisen. Och den enda konsekvensen är att den som utnyttjats som gratis arbetskraft utvisas. För arbetsgivaren är strategin ”safe” säger Leif Fransson, kommissarie vid gränspolisen Syd.

LÄS OCKSÅ Facket: Känner inte igen bilden

Gränspolisen i södra Sverige håller på att trappa de så kallade inre utlänningskontrollerna. Det handlar om att hitta människor som fått definitivt avslag på sin asylansökan, men som stannar i landet. Och för dem väntar av- eller utvisning. Upptrappningen kommer bland annat att ske på arbetsplatser. Och från arbetsplatser kommer också många tips, berättar Leif Fransson, operativ chef för spaning och utredning på gränspolisen i region Syd.

Det handlar, som Sydsvenskan uppmärksammat, om arbetsgivare som öppet tipsar polisen om att de har papperslös personal. Och tipsen kommer när det börjar bli dags att betala ut lön.

– Ja, arbetsgivare kan tipsa helt öppet eftersom vi har en sådan knasig lagstiftning i dag. Det är en väldigt procedur att få arbetsgivare fällda.

Det är olagligt att jobba svart, men också att anställa någon som saknar tillstånd. Det kan ge böter eller ett års fängelse. Men i praktiken handlar det om att hitta vittnen till att en människa faktiskt arbetat. Hitta rätt arbetsgivare i en rad av underentreprenörer. Och att gränslandet mellan att bara hjälpa till en affärsverksamhet och att arbeta är otydlig, säger Leif Fransson.

– Det finns gränspoliser som har specialiserat sig på att få arbetsgivare dömda. Men här i Syd har vi enorma flöden nu och jag måste prioritera. Och då måste jag helt enkelt prioritera bort, för jag har inte resurser till det här.

Vid årsskiftet hade gränspolisen i Syd 4 000 fall av människor som skulle av- eller utvisas. Till nästa årsskiftet är prognosen 15-17 000. Antalet anställda är nu 450. För ett halvår sedan var man 80.

Så ni kan åka ut till samma arbetsgivare som anlitar svart arbetskraft flera gånger utan att något hänt?
– Vi har anmält och fått saken prövad i tingsrätt. Men så länge tingsrätten anser att man kan ”hjälpa en kompis” att till exempel steka korv i en kiosk så har vi ett regelverk som säger att det är okej. Då får vi det samhälle vi förtjänar där det är rätt safe för arbetsgivare att använda de här människorna.

Enligt Leif Fransson finns den svarta arbetskraften i alla branscher. Vanligt förekommande exempel är: grönsakshandlare, kvartersbutiker, restauranger, biltvätt. Hans uppmaning till konsumenter är att tänka på priset.

– Får du din bil handtvättad för en hundring är det någon som blir utnyttjad.