SUNDSVALL 20140905 Matts Jutterstrˆm fˆrv‰ntas bli ny ordfˆrande fˆr Pappers under kongressdagarna i Sundsvall. Foto: Mats Andersson / TT / kod 62210

Matts Jutterström. Foto: Mats Andersson/TT

Pappers har träffat ett avtal på samma nivå som övrig industri med sina motparter. Men hela den avtalade höjningen på 2,2 procent går till löneökningar. Rätt till delpension införs också. – För våra medlemmar innebär avtalet 608 kronor i lönelyft, säger Matts Jutterström, förbundsordförande i Pappers.

LÄS OCKSÅ Industriavtalet klart

Strax efter lunch på fredagen sätter Pappers och dess motpart Industriarbetsgivarna sina signaturer på avtalet.

– Vi är nöjda och har fått ett väldigt bra avtal. Måluppfyllelsen är 80 procent av vårt utgångsbud. Det är verkligen jättebra, säger Matts Jutterström.

– Nivån på löneökningarna är viktig för att vi ska klara reallönerna för medlemmarna.

Till skillnad från facken inom industrin (IF Metall, Livs, GS, Unionen och Byggnads) behöver Pappers inte lägga någon del av de 2,2 procenten som avtalet kostar arbetsgivarna på delpension. Allt går till löneökningar.

Ändå har förbundet fått igenom en rätt för sina medlemmar att gå i delpension från 60 års ålder. Det sker som en av valmöjligheterna i det arbetstidskonto, ATK-kontot, som finns inom sektorn och rättigheten finansieras genom det befintliga systemet.

­­– Det här är en rätt för våra medlemmar, inte bara en möjlighet, poängterar Matts Jutterström.

Förbundet har också lyckats begränsa den stapling av osäkra anställningar som förekommer i branschen.

Enligt det nya avtalet kan man inte gå längre än två år som vikarie och två år på visstid innan en tillsvidareanställning erbjuds.

– Förr kunde anställningar staplas i 14 år innan någon fast anställning erbjöds. Nu har vi begränsat det till fyra.