Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Tio av Jemens 22 provinser står på randen till svält till följd av kriget i landet. Över hälften av Jemens 26 miljoner invånare är i behov av livsmedelsbistånd, enligt FN:s livsmedelsprogram WFP.

Hjälpleveranserna har försvårats av den saudiledda militäralliansens blockader kring hamnar som kontrolleras av de Iranstödda Huthirebellerna samt även av att rebellerna hindrat hjälp från att nå fram till vissa områden, däribland staden Taiz.

Omkring 2,3 miljoner människor har drivits från sina hem med anledning av kriget som kostat över 6 200 liv. Huthirebellerna tog kontroll över huvudstaden Sanaa i september 2014 och den saudiledda alliansen ingrep i mars förra året till stöd för president Abd Rabbu Mansur Hadi.