Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Skottlossningen inträffade vid 14.30-tiden i Forest, alldeles söder om centrala Bryssel. Enligt tidningen La Dernière Heure jagas två gärningsmän, som ska ha flytt via taket på det hus där de befann sig. Ett 30-tal skott ska ha avlossats totalt, rapporterar belgiska tv-kanalen VRT.

En av poliserna har träffats i huvudet och ena örat och är allvarligt skadad, skriver tidningen Derniere Heure. Tidningen uppger även att gärningsmännen ska ha lämnat efter sig vapen i en källare.

Enligt Le Soir deltar även fransk polis i insatsen.

– Det finns ett 20-tal polisbilar på plats. Bepansrade fordon är på väg, alla poliser har dragna vapen. Det finns en helikopter ovanför och alla gator är avstängda, berättar ett vittne i området för tv-kanalen RTL.

Belgiska åklagare uppger att tillslaget är kopplat till terrordåden i Paris i november.

Den gata där skottlossningen inträffade har stängts av. Även kollektivtrafiken i området är avstängd. Ett stort antal polisbilar uppges finnas på platsen. Folk uppmanas att inte fotografera eller filma på platsen.

Kommunen Forest (Vorst på nederländska) är i princip en stadsdel i staden och ligger alldeles söder om Bryssels centrum.

Flera av gärningsmännen i terrordåden i Paris i november hade kopplingar till Bryssel, där ett flertal polisinsatser gjorts mot misstänkta under hösten och vintern.

Forest har totalt cirka 50 000 invånare och är liksom flera andra av Bryssels kommuner väldigt blandad, med både enklare och mer välmående områden. I Forest ligger bland annat Bryssels största inomhusarena som ofta hyser större konserter och andra evenemang.

Skottlossningen har inträffat i ett enklare område på gatan Rue du Dries i kommunens västra del, nära stambanan söderut.

Wiktor Nummelin/TT