Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Februari månad blev rekordvarm i världen. Den globala medeltemperaturen slutade 1,35 grader högre jämfört med referensperioden 1951—1980, enligt den amerikanska myndigheten Nasa.

– Det här är verkligen häpnadsväckande, det är helt utan motstycke, säger Stefan Rahmstorf, professor och chef för klimatforskningsinstitutet vid Potsdams universitet, till Sydney Morning Herald rapporterar SVT.

Februariökningen är rekord och slår januarinoteringen med ett par tiondelar. De fem senaste månaderna har varit de varmaste månaderna sedan 1880 enligt Nasas mätningsdata. Utvecklingen med fortsatt stigande global medeltemperatur förklaras delvis av klimatfenomenet El Niño i Stilla havet.

TT

LÄS MER: När tillvaron torkar bort: +2 grader på 50 år