Musikerförbundet ansluter sig till fackförbunden i 6F i årets avtalsrörelse. Där ingår Byggnads, Elektrikerna, Fastighetsanställdas Förbund, Målarna och Seko sedan tidigare.
När den gemensamma LO-samordningen sprack i höstas valde fem av LO:s förbund att samordna sig inför avtalsrörelsen med gemensamma krav mot arbetsgivaren. Musikerförbundet bjöds redan då in till samordningen och under fredagen beslutade man att ansluta sig.
-När LO:s samordning av avtalsrörelsen 2016 inte kunde genomföras blev det nödvändigt för oss som liten organisation att hitta andra samarbetspartners, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik på förbundets hemsida.
-Vi är glada att kunna ansluta oss till samordningen inom 6F, fortsätter han.
Musikerförbundet säger sig dela 6F ståndpunkter på såväl det löneutrymme som finns, som på de orättfärdiga orättvisor man upplever präglar och växer på svensk arbetsmarknad.