STOCKHOLM 20151211 Tobias Baudin, 1:e vice ordf LO. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Tobias Baudin. Foto: Claudio Bresciani/TT

Jakten på Annelie Nordströms efterträdare som Kommunal ordförande är i gång. Enligt Norrländska Socialdemokraten är LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin ett namn som lyfts fram.

 Tobias Baudin stänger inga dörrar till att ta över efter Annelie Nordström som ordförande för LO:s största förbund. 

– Jag har fått några samtal och det har lagts ut några trevare. Jag kommer ju från Kommunal och det är där jag har mitt hjärta, säger Tobias Baudin till NSD.

Han har sin bakgrund inom Kommunal och var fram till dess han tillträdde i LO-toppen förste vice ordförande i Kommunal. Han har också varit ordförande för fackförbundet i Norrbotten.

Inez Thomasson-Olofsson, ordförande för Kommunals sektion i Luleå, har talat med Tobias Baudin om saken.

– Finner han att det finns ett stöd för honom i Norrbotten men också i Sverige då har han lovat att tänka över om han kan ställa upp.

Tobias Baudin har själv kommunicerat samma sak till NSD.

Inez Thomasson-Olofsson betonar att diskussionen om vilken ordförandekandidat som Kommunal i Luleå och Norrbotten ska stödja knappt ens har börjat.

– Jag vet att diskussionen finns. Men vi har inte diskuterat det i styrelsen än.  Jag vill prata med den innan jag säger någonting.

Inez Thomasson-Olofsson påminner om att Kommunal i Norrbotten ställt tuffa krav på förbundsledningen att lämna sina poster. Därmed skulle behovet att rekrytera utanför den mest självklara kretsen vara större.

– Ja, men absolut. Vår avdelning har ju sagt att hela förbundsledningen bör avgå och då behöver vi att namn som inte har varit indraget. Han har varit borta från Kommunal ett antal år.

LÄS OCKSÅ:

Restaurang Metropol Palais stänger

KF-direktör fick lägenhet av Polstjärnan

”Fan vad glad jag är för min lilla trea”

”Vill ha mina pengar tillbaka”

DEBATT: Vem är syndaren?

DEBATT: Åldersapartheid är värre än ”kommunalskandal”

”Fackliga lägenheter ska inte gå till S-politiker”

Fackveteraner: avtalsrörelsen påverkas inte

”Aldrig sett en så aggressiv motpart som SKL”

 

Annelie Nordström sitter kvar