Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Police move to try and stop a group of protesters as they march through the central business district in Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, April 28, 2012. Thousands of people gathered near Kuala Lumpur's Independence Square to seek sweeping changes in polling regulations to curb fears of fraud in elections that many speculate will be held in June. (AP Photo/Mark Baker)

Foto: Mark Baker/TT

Efter oro över att expanderande midjemått hindrar den brottsbekämpande förmågan har tusentals poliser i Malaysia beordrats att banta. Nästan tio procent av landets poliskår, omkring 11 000 av 122 000 poliser, uppges vara överviktig.

Det har lett till en ökande hälsorelaterad frånvaro och kostar, enligt polisen själv, miljontals dollar i förlorad produktivitet.

Nu testas ett särskilt program utformat för viktminskning och träning.

Mohamad Ra’ayim Jemahir väger 102 kilo, och är en av de poliser som svettas på motionscyklar och andra träningsredskap. Han skyller sina problem med att hålla vikten på ett stort intag av den välsmakande malaysiska maten under långa stunder av passivt polisarbete.

– Jag valde mat utan kunskap, när jag såg mat så åt jag den. Men nu äter jag när jag verkligen behöver, säger 40-åriga Ra’ayim som hoppas gå ner 16 kilo.

TT