Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Jordanien har tagit emot över 635 000 av de 4,6 miljoner som flytt kriget i Syrien. Landet har i decennier öppnat gränserna för människor som flytt oroligheter i grannländerna, men har nu nått bristningsgränsen och behöver hjälp, enligt kung Abdullah.

– För första gången så klarar vi inte mer, säger han till BBC.

Uttalandet kommer inför torsdagens givarkonferens i London, där världens ledare ska samlas för att försöka samla in 9 miljarder dollar till de som drabbats av krigets fasor.

– Förr eller senare så kommer dammen att brista och jag tror att den här veckan blir väldigt viktig, för att jordanierna ska se att hjälp kommer — inte bara till de syriska flyktingarna, utan även för deras egen framtid, säger kung Abdullah enligt BBC.

TT