Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Jordanien har tagit emot över 635 000 av de 4,6 miljoner som flytt kriget i Syrien. Landet har i decennier öppnat gränserna för människor som flytt oroligheter i grannländerna, men har nu nått bristningsgränsen och behöver hjälp, enligt kung Abdullah.

– För första gången så klarar vi inte mer, säger han till BBC.

Uttalandet kommer inför torsdagens givarkonferens i London, där världens ledare ska samlas för att försöka samla in 9 miljarder dollar till de som drabbats av krigets fasor.

– Förr eller senare så kommer dammen att brista och jag tror att den här veckan blir väldigt viktig, för att jordanierna ska se att hjälp kommer — inte bara till de syriska flyktingarna, utan även för deras egen framtid, säger kung Abdullah enligt BBC.

TT