Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

STOCKHOLM 2014-01-29 Leksaker i en korg i leksaksaff‰ren Kavat Co i Stockholm som s‰ljer specialtillverkade dockor fria frÂn bland annat parfym  Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod 30142 ** OUT DN och Dagens Industri (‰ven arkiv) och Metro**

Foto: Tomas Oneborg/TT

Du kanske hoppas att du inte hamnar bredvid ett litet barn när du ska flyga. I Thailand kan du nu hamna bredvid en — docka.

Thai Smile Airways, Thai Airways lågprisbolag, har nyligen gett sin personal tillåtelse att sälja flygbiljetter till passagerares ”Luk Thep”-dockor. Luk Thep ser väldigt realistiska ut och tros av många thailändare vara både besjälade och bringa god tur, rapporterar CNN.

De populära dockorna kan kosta flera tusen kronor och behandlas som riktiga barn av sina ”adoptivföräldrar”.

I ett internt pm, som nu citeras i thailändska medier, skriver Thai Smile att dockor med biljett måste ha säkerhetsbälte och serveras mat och dryck. Precis som riktiga barn får de heller inte sitta vid nödutgångarna.

Och för den som inte har någon dockbiljett? Då behandlas den som handbagage och måste läggas undan vid start och landning.

TT