G÷TEBORG 20160125 En kvinna i 20-ÂrsÂldern vÂrdas p sjukhus med livshotande skador efter ett knivbrÂk p ett behandlingshem fˆr barn och unga i Mˆlndal. Foto: Adam Ihse/TT kod 9200

Foto: Adam Ihse/TT

En 22-årig anställd har avlidit efter ett knivbråk på ett boende i Mölndal för ensamkommande flyktingbarn. Kvinnan, som arbetade på boendet, fördes till sjukhus med livshotande skador men hennes liv gick inte att rädda. En man har gripits efter dådet.

– Det var stökigt naturligtvis, en brottsplats med mycket blod. Gärningsmannen hade blivit övermannad av andra boende, folk var nedstämda och upprörda, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg om vad som mötte poliserna som kom till boendet på morgonen.

TT träffar honom precis utanför avspärrningarna vid huset. Två poliser är posterade vid ytterdörren. En bil står parkerad och en vitklädd tekniker vandrar mellan huset, där teknisk undersökning pågår.

En kniv som tros vara den som den misstänkte har använt sig av har påträffats, enligt polisen. Thomas Fuxborg vittnar om att den här typen av utryckningar blivit allt vanligare, och välkomnar de krav som nu framförs om nya resurser till polisen.

– Naturligtvis har vi fått mer att göra, bland annat med den här problematiken. Man kan säga att sedan i höstas har vi flera gånger i veckan fått larm om olika typer av bråk på olika boenden, som vi inte hade förut, så det har gett oss mycket arbete, säger han.