Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

US Secretary of State John Kerry speaks during a panel session at the 46th Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, Friday, Jan. 22, 2016. Kerry took aim Friday at government corruption, saying it fuels crime, violent extremism and disillusionment with society that contributes to the global refugee crisis. (Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

John Kerry. Foto: Jean-Christophe Bott/TT

USA:s utrikesminister John Kerry säger att han hoppas på klarhet vad gäller fredssamtal om Syrien inom de närmsta 24 till 48 timmarna. Kerry instämmer med FN-sändebudet Staffan de Mistura om att inbjudan till fredssamtalen bör vänta tills ”alla bitar är på plats”.

Fredssamtal är tänkta att inledas i dag, men samtalen har kantats av osämja, bland annat på grund av olika syn på vilka från oppositionen som ska få delta.

Under söndagen rapporterades att syriska regeringstrogna styrkor återtagit staden Rabiyya i nordvästra Syrien.

Syrienkriget startade 2011 och bedöms hittills ha skördat runt 250 000 människoliv.

TT