malinhansonwebbledartopp

Inför inskränkningar i den generella välfärden för personer med tillfälliga uppehållstillstånd. Det kräver Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson i en artikel på DN Debatt (20/1). Förslaget är ännu ett bevis på Moderaternas cyniska syn på samhället och individen.

Moderaterna vill säkra välfärden för vissa och villkora den för andra. Blotta tanken att människor som idag är utsatta och behöver hjälp kan komma att bidra till samhället senare i livet tycks ha undgått Anna Kinberg Batra.

Den som tittade på partiledardebatten i riksdagen i förra veckan kunde se en upprörd Jan Björklund (L) läxa upp Jimmie Åkesson (SD). Men de är ju redan här, gastade Björklund i en diskussion om att Sverigedemokraterna vill dra in nästan allt stöd till svensk-undervisningen för nyanlända.

Liberalledaren fortsatte frustrerad: Ni vill att integrationen ska misslyckas, det är i en misslyckad integration ni hämtar näring.

Precis samma sak kan han nu säga till sin partiledarkollega Anna Kinberg Batra, som i retorik och politik närmar sig SD med stormsteg. Det är hög tid att M-ledaren slutar appellera till människors sämsta sidor. På övriga partier vilar ett tungt ansvar att ta avstånd från den här typen av utspel.