Krisen i Kommunal förvärras. Sedan granskningen av förbundet startade har 9 600 medlemmar begärt utträde. Antalet upprörda medlemmar som tänker lämna facket har fördubblats sedan i måndags.

Just nu är den näst vanligaste frågan på Kommunals hemsida hur man går ur förbundet. Telefonväxeln har också ställts om på grund av krisen. Det första alternativet i knappvalet är ”vill du framföra dina synpunkter på det som rapporteras om Kommunal i media”. Därefter följer de traditionella valen om facklig rådgivning med mera.

Frågan om förtroendet för Kommunals ledning diskuterat livligt i avdelningarna. Två avdelningar – Kommunal Norrbotten och Kommunal Mellersta Norrland – sa igår, tisdag, att de inte har förtroende för Annelie Nordström som förbundsordförande.

Tidningen Kommunalarbetaren rapporterar att vid lunchtid på onsdagen hade 9600 medlemmar begärt sitt utträde ur förbundet.

I dag på onsdagen håller Kommunal en pressträff klockan 16.00 där förbundsordföranden ska rapportera om de åtgärder som förbundsstyrelsen och ledningen beslutat om. Följ rapporteringen i Arbetet.

 

LÄS OCKSÅ:

Kommunals jourtelefon nedringd

Krav på avgångar inom Kommunal

Även Nordström granskas

Åklagare granskar Wallströms lägenhet

”Det är inte bra för facket”

Lägenhetsaffärer kräver nya regler

Flera tusen vill lämna Kommunal

Wallströms bostad är knuten till hennes tjänst

Tre av fyra i LO-toppen fick hyreskontrakt

Annelie Nordström sitter kvar

Byggnads: Kommunal gav bort lägenheterna

Hyresnämnden: Går att avtala bort besittningsskyddet

Kommunal fixade lägenheter åt toppar

Margot Wallström: Kommunal ljög för mig

Ledare: Kommunals självförvållande förtroenderas

Bergström lämnar Kommunal