Arkiv 2011 Samhall, logga, logotype. Foto: / Handout / kod 10500 **OBLIGATORISK BYLINE** **Endast fˆr redaktionell anv‰ndning. Bilden kommer frÂn en extern k‰lla och distribueras i sin ursprungliga form som en service till vÂra abonnenter**

Foto: TT

Samhall har fått i uppdrag att ge ytterligare 2 000 långtidsarbetslösa personer arbeten med målet att de ska gå vidare till den öppna arbetsmarknaden. Personer under 30 år ska särskilt uppmärksammas.

Samhall fick uppdraget av regeringen på tisdagens bolagsstämma, enligt ett pressmeddelande från företaget. Vid sidan av den ordinarie verksamheten ska dessa 2 000 personer erbjudas utvecklingsanställningar.

Det är personer som gått lång tid utan arbete, ofta mer än 10 år. Bland dem ska individer under 30 års ålder prioriteras.

Dessa personer erbjuds anpassat arbete i något av de uppdrag som Samhall sköter åt olika kunder. En fjärdedel av arbetstiden ska ägnas åt utbildning och utveckling.

Samhall har under de senaste åren utvecklat en metod för att utveckla långtidsarbetslösa personer med funktionshinder och ge dem fäste på arbetsmarknaden. Var tredje person i programmet har gått vidare till ett annat arbete inom ett år, uppger företaget.