Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

This Sept. 25, 2013, file photo shows the Kaesong industrial complex, seen from the Dora Observation Post near the border village of Panmunjom, which has separated the two Koreas since the Korean War, in Paju, north of Seoul, South Korea. North Korea on Wednesday, Nov. 4, 2015, blocked two South Korean officials from entering Kaesong industrial park, a jointly run factory park in North Korea, over what it described as a conflict between the countries' management committees overseeing the complex. (AP Photo/Lee Jin-man, File)

Foto: Lee Jin-man/TT

Sydkorea har beslutat att minska antalet sydkoreaner som arbetar i Kaesong, industrizonen som drivs i samarbete med Nordkorea. Minsta möjliga antal sydkoreaner ska vistas där, säger regeringen i Seoul.

Åtgärden är ägnad att skydda Sydkoreas befolkning sedan konflikten mellan länderna trappats upp efter Nordkoreas kärnvapenprov, enligt uttalandet.

Under 2013 hölls industrizonen stängd i fem månader på grund av militära spänningar och krigshot.

TT