Serieboken Jag vill inte dö jag vill bara inte leverera har inte bara årets fyndigaste titel, Sara Granér är träffsäker när hon med humor, ironi och omsorgsfullt tecknade bilder dissekerar ”din stund på arbetsmarknaden”.

Med sin egensinniga stil är hon del i något större: en framgångsrik grupp kvinnor som lyft serietecknandet. I sitt sommarprat 2013 talade Liv Strömquist om sitt samarbete med Sara Granér och Sara Hansson som ”typ Skagenmålarna” – ”det glada konstnärskollektivet som high fiveade varandras suddiga akvareller”. Skapande växer ur samarbete, inte utslagning och konkurrens.

 Jag vill inte dö … innehåller såväl småtrevliga ord- och bildvitsar, som attacker på näringslivets floskler och snajdiga ord:

”Våga tro på evig tillväxt – fast det inte går”.

Seriebok

Jag vill inte dö jag vill bara inte leverera Sara Granér Galago jagvillintedö