Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

IMAGE DISTRIBUTED FOR JAKKS - Ten year old Emilia Magill, from La Crescentia, Calif,Over 100 JAKKS BIG-FIGS Stormtrooper action figures are seen as a part of an installation at The Americana at Brand for the opening of Star Wars: The Force Awakens, Thursday, Dec. 17, 2015, in Glendale, Calif. The new BIG-FIGS Stormtroopers, inspired by the latest Star Wars movie, are available now at all major retailers. (Photo by Danny Moloshok/Invision for JAKKS/AP Images)

Foto: Danny Moloshok/TT

Tänk minst två gånger innan du ”spoilar” en film för någon. Särskilt om det rör sig om en av de senaste årens mest hajpade filmer.

En 18-årig man i Helena, USA, rapporteras ha blivit så arg när en yngre Facebookvän avslöjade delar av handlingen till den nya Star Wars-filmen ”The Force Awakens” för honom att han dödshotade pojken över nätet.

Mannen lade upp en bild på sig själv med en pistol och skrev om att ”leta rätt” på pojken och om att ”komma till hans skola”, vilket lett till att han gripits av polis.

– Offret kände rädsla att det var ett riktigt hot, säger åklagaren Melissa Broch, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Vapnet visade sig vara en luftpistol, skriver lokaltidningen Independent Record.

TT