STOCKHOLM 20150525 Arbetsfˆrmedlingen p Sˆdermalm i Stockholm. Foto Bertil Ericson / TT / kod 10000

Foto: Bertil Ericson/TT

På två månader har Arbetsförmedlingen inlett samarbete med över 200 arbetsgivare över hela landet som är intresserade av att ta emot personer som är nya på den svenska arbetsmarknaden.

– Det är naturligtvis otroligt glädjande att så många arbetsgivare visat vilja att ta emot denna nyanlända kompetens. Samtidigt tror jag att många arbetsgivare inser att detta är ett tillfälle att säkerställa den egna kompetensförsörjningen, säger Mattias Buvari regiondirektör på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

I oktober inledde Arbetsförmedlingen sitt arbete att nå överenskommelser med arbetsgivare för att hitta praktikplatser eller jobb för nyanlända personer i Sverige. Detta som om en del i regeringens upprop ”Sverige tillsammans”.

Arbetet att knyta till sig fler företagare kommer nu att fortsätta runt om i landet. De företag som är beredda att ta emot minst 100 nyanlända personer under en treårsperiod ingår i den så kallade 100-klubben.

Men Arbetsförmedlingen vill nå alla små- och medelstora arbetsgivare som erbjuder praktikplatser och arbetstillfällen.

– Nu inleder vi arbetet att matcha rätt kompetens till rätt arbetsgivare och hur det kan ske på bästa sett, konstaterar Mattias Buvari.

LÄS OCKSÅ:

100-klubbens första medlemmar klara

Inför 100-klubb för att få nyanlända i jobb