Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Över 30 textilarbetare har gripits av polis i Kambodja sedan de protesterat mot låga lönehöjningar, enligt fackföreningar och en lokal guvernör.

Omkring 8 000 arbetare deltog i protesten i staden Bavet i Svay Rieng-provinsen.

Arbetarna har blivit lovade en löneförhöjning på 20 dollar (omkring 170 kronor) i månaden, men har endast fått hälften, enligt facket. De uppretade arbetarna kastade stenar, varpå polisen tog till vattenkanoner för att skingra protesterna.

Omkring 700 000 personer arbetar inom textilindustrin i Kambodja som levererar till företag som Nike, Gap och H&M. Förra månaden uppgavs att minimilönen för textilarbetare i Kambodja skulle höjas till 140 dollar (omkring 1 200 kronor) i månaden, en nivå långt under vad fackförbunden hade krävt.

TT