Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

SJ stoppar tågen till Danmark. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

SJ stoppar tågen till Danmark.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Från och med den fjärde januari ställer SJ in tågen mellan Malmö och Köpenhamn. Anledningen: de nya id-kontroller som den svenska regeringen beslutat om.

– Vi hinner i dagsläget inte utföra kontroller i Danmark. Trafikplaneringen i Köpenhamn har med såhär kort varsel inte hunnit göra en planering som gör att SJ får det tidsspann som behövs för att utföra id-kontroller på plattformen, berättar Monica Berglund, kommunikationsdirektör vid SJ, för TT.

Sydsvenskan rapporterar att alla avgångar från Malmö över till Köpenhamn är inställda från den 4 januari. Bokningen har varit stängd sedan i går, söndag, bekräftar Monica Berglund. Resenärer som reser från Sverige över sundet kommer att behöva byta tåg i Malmö för att ta sig över sundet.

Alla de som bokat biljett kommer att få ett sms i dag vid lunchtid om förändringen i trafiken. Där informeras de om alternativa tåg, och de kommer också att få pengarna tillbaka för den uteblivna resan över sundet.

– Vi tittar nu på lösningar som gör att vi kan utföra id-kontroller och få igång trafiken igen. Men jag vet inte i dagsläget när det blir, säger Monica Berglund.

TT-Arbetet Global