Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

En flicka räddas från fabriken Rana Plaza den 25 april 2013. Foto: AP/Kevin Frayer

En kvinna räddas ur rasmassorna i fabriken Rana Plaza den 25 april 2013. Foto: AP/Kevin Frayer

24 personer som åtalats för mord i samband med fabriksraset som krävde över 1 100 människoliv i Bangladesh dök aldrig upp i rätten. Nu beordrar en domstol i landet att de ska gripas och få sina tillgångar beslagtagna.

Olyckan i textilfabriken Rana Plaza i april 2013 har beskrivits som den värsta industrikatastrofen i Bangladesh historia. 41 personer har anklagats för mord. Bland dem finns ägaren Sohel Rana, som sitter frihetsberövad i väntan på rättegång. Ilskan har varit stor mot honom sedan arbetare berättat hur de tvingades gå in i fabriken trots att de upptäckt sprickor i väggarna.

TT-AFP