Arbetets nya chefredaktör heter Yonna Waltersson. Hon lämnar därmed sin tjänst som chefredaktör på Dagens Arena.Varför ville du ha jobbet?
– Det finns otroligt mycket kompetens om arbetsmarknadsfrågor på den här redaktionen. Och den journalistiken förtjänar ännu större uppmärksamhet. Jag har framför allt en digital bakgrund, och ser stora utvecklingsmöjligheter.

Hur kommer läsaren märka av att du tar över?
– Det får läsaren vänta med eftersom jag kommer att vara föräldraledig fram till augusti. Det är en stor lyx att få ta de månaderna på mig att fundera över hur jag vill att tidningen ska utvecklas.

Du presenterar dig som ”hårdkokt planeringsmästare” på Twitter. Hur kommer anställda märka att du tar över?
– Jag älskar verkligen planering. Det är viktigt att det redaktionella arbetet fungerar bra. Jag är van vid en liten arbetsplats med högt tempo. Då är det viktigt med full kontroll på planering. Jag är ett kontrollfreak av stora mått.

Du kommer från en tidning med vänsterprofil. Kommer det politiska att märkas i Arbetet?
– För mig är Arbetets trovärdighet a och o. Här finns ingen förhandlingsmån. Jag hade en annan roll på Dagens Arena. Nu får jag en ny roll på Arbetet. Den tänker jag göra till 100 procent.

Finns det frågor du vill se mer eller mindre av i Arbetet?
– Ja, men jag väntar att svara på dem fram tills jag är här på heltid. Jag är nog på en punkt i dag, och jag tror jag kommer vara på en annan i augusti.

Ämnen som ligger dig nära hjärtat?
– Välfärdsfrågor och sjukförsäkringen.

Nervös?
– Nervositet är bra när man ska börja nytt jobb. Det får en att tänka till ännu mer.