Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

(AP Photo/Kyodo News, Jiang Tian) ** JAPAN OUT, MANDATORY CREDIT, FOR COMMERCIAL USE ONLY IN NORTH AMERICA **

Melor har tidigare slagit till mot Japan. Foto: Kyodo News/TT

Minst tre personer omkom när tyfonen Melor drog över Filippinerna med kraftiga skyfall och starka vindar. Omkring 800 000 människor har evakuerats till säkrare områden och miljontals är utan ström, uppger landets katastrofmyndighet.

Stormen har orsakat stor förödelse med nedblåsta träd och strömavbrott i minst sju provinser.

Melor slog till mot halvön Bicol, med 5,4 miljoner invånare, under natten innan ovädret fortsatte in över ön Romblon på tisdagsmorgonen. Stormbyarna, som då mattats av något, uppnådde då 47,2 meter per sekund.

Omkring 20 tyfoner drar in över Filippinerna varje år.

TT