STOCKHOLM 2015-10-11 Gustav Fridolin (MP) anl‰nder till SVT:s Agendas partiledardebatt p sˆndagskv‰llen. Foto: Christine Olsson / TT kod 10430

Gustav Fridolin. Foto: Christine Olsson/TT

200 miljoner kronor ska gå till kommuner som tagit emot många nyanlända barn och ungdomar i åldrarna 1 till 19 år. Regeringspengarna ska fördelas mellan kommuner vars elevantal ökat med minst tio procent mellan 1 januari och 20 november, enligt Aftonbladet.

Ökningen är jämfört med hur många barn och ungdomar som var folkbokförda i kommunerna 1 januari 2014

– I en kommun dit det kommer många nya barn måste man göra investeringar i skolan. Pengarna täcker inte hela behovet, men statliga resurser är i alla fall en hjälp för att klara av de investeringarna, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till tidningen.

Vilka kommuner som kommer att få tal del av miljonerna är ännu inte klart, men mellan 50 och 100 kommuner kommer att få dela på pengarna.