STOCKHOLM 2015-03-26 TÂgstopp till pÂsk. Getingmidjan - str‰ckan mellan Stockholms central och ƒlvsjˆ st‰ngs av under pÂsken p grund av underhÂllsarbeten. Ett pendeltÂg l‰mnar Stockholms central. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN och Dagens Industri (‰ven arkiv) och Metro**

Foto: Tomas Oneborg/TT

Seko-klubbarna vid pendeln i Stockholm kräver att alla anställningar ska tas över av MTR Gamma, som ska börja köra trafiken från och med december 2016, skriver Sekotidningen.

Seko ställer flera krav i samband med övertagandet. Bland annat vill klubbarna att de kollektivavtal som tecknats med nuvarande operatör Stockholmståg och dess samarbetspartners ISS och Alstom ska fortsätta att gälla, skriver Sekotidningen.

Facket vill också att anställningsformen ska vara heltid och att det inte blir några verksamhetsförändringar innan december 2016.

Nordic:s vd Peter Viinapuu svarar att det kommer att bli inrangeringsförhandlingar innan övertagandet. När det gäller samarbetspartners kommer MTR att byta ut ISS mot Reneriet när det gäller städningen.

På torsdag har pendelklubbarna ett medlemsmöte där MTR medverkar för att svara på frågor.