Foto: Andreas Hillergren/TT

Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter att ha legat nere i mer än en månad har förhandlingarna mellan arbetsgivaren och Polisförbundet återupptagits. – Polisernas låga löner, missnöjet inom kåren och Polisförbundets kampanj ”Nu räcker det!” har fått stor uppmärksamhet, både i vanlig media och i sociala medier. Med gemensam facklig styrka har vi förmått dem att öppna för lösningar, säger Niklas Simson, förhandlingschef på Polisförbundet, i ett pressmeddelande från förbundet.

Trycket på polismyndigheten att leverera i lönefrågan enligt förbundet vuxit under den tid då förhandlingarna legat nere.

– Arbetsgivaren har visat en vilja att öppna dörrar som tidigare varit stängda. Sedan får vi se om det räcker hela vägen, säger Niklas Simson.

Inom ramen för ”Nu räcker det” har det rymts både rapporter och medieutspel från Polisförbundet centralt och medlemsaktioner av olika slag.

– Medlemmarnas enorma engagemang är enormt viktigt. Sedan har också andra viktiga samtal ägt rum. Till exempel besökte rikspolischef Dan Eliasson Polisförbundets styrelse i förra veckan. Det är en annan pusselbit i att vi nu har kunnat återuppta förhandlingarna, säger Niklas Simson.

Det finns däremot inget likhetstecken mellan att förhandlingarna kommit igång och att parterna verkligen kommer överens.

– Där är vi inte än. Men att vi nu sitter i nya förhandlingar är ett steg på vägen, säger Niklas Simson.

LÄS OCKSÅ:

Polisförbundet förbereder konflikt