Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Oslo  20120125. Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem. Foto: Thomas Winje ÿijord / Scanpix NORGE / SCANPIX / kod  20520

Foto: Thomas Winje Øijord/TT

Kina beskylls för att ligga bakom en omfattande hackerattack mot Australiens meteorologiska myndighet. Vid intrånget kan känslig och säkerhetsklassad information ha stulits, rapporterar det australiska radio- och tv-bolaget ABC.

Intrånget ska ha skett för bara några dagar sedan, och kan ha gett hackarna tillgång även till hemliga uppgifter i försvarsdepartementets datorer. ABC citerar flera källor med insyn som pekar ut Kina som ansvarigt för angreppet.

TT