STOCKHOLM 2015-11-12 Nya shoppinggallerian Mall of Scandinavia Foto: Daniella Backlund / SvD / TT / kod 30585 ** OUT DN och Dagens Industri (‰ven arkiv) och Metro **

Foto: Daniella Backlund/TT

Bara var fjärde restaurang i nya jättegallerian Mall of Scandinavia har kollektivavtal. Under onsdagen fanns Hotell- och restaurangfacket på plats för att skapa kontakt med anställda och arbetsgivare.

Endast tio av 43 restauranger i köpcentret Mall of Scandinavia i Solna har kollektivavtal. De senaste dagarna har Hotell- och restaurangfacket (HRF) därför besökt de olika restaurangerna för att informera om nyttan med kollektivavtal och att vara medlem i facket.

– Vi sänder en signal om att facket är viktigt. Vi har pratat med personal men också gått direkt på cheferna, säger Daniel Jernström, som sitter med i avdelningsstyrelsen för Stockholm-Gotland till Hotellrevyn.

LÄS OCKSÅ:

Handels värvar medlemmar vid nytt köpcentrum