Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

A firefighter battles a blaze burning in the Sydney suburb of Pittwater Saturday, Jan. 19, 2013. Firefighters are battling scores of wildfires in southeastern Australia as hot, dry and windy conditions are combining to raise the threat. (AP Photo/Glenn Nicholls)

Foto: Glenn Nicholls/TT

Hundratals brandmän bekämpar en förödande skogsbrand i Australien som skördat två dödsoffer och tvingat minst 13 till sjukhus.

Branden, som utbröt på onsdagen, kunde begränsas under kvällen tack vare mildare vindar men försteminister i delstaten South Australia, Jay Weatherill, varnar för att det kan ta dagar innan den kan kontrolleras fullt ut.

– Vi har mötts av de hemska nyheterna om minst två tragiska dödsfall och vi har allvarliga farhågor om fler, säger han.

TT