Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

In this Nov. 18, 2015, photo, President Barack Obama speaks during a news conference in Manila, Philippines. If truth is the first casualty of war, it can also take a beating in a time of terrorism. A week of raging debate over Syrian refugees and Islamic State violence has scattered misinformation everywhere. Obamaís mocking of Republicans worried about terrorists slipping into the U.S. with authentic refugees masks concerns that were expressed by his own administration about that very potential before the Paris attacks. (AP Photo/Susan Walsh)

Barack Obama. Foto: Susan Walsh/TT

Efter att Turkiet väckt rysk vrede genom att skjuta ned ett ryskt bombplan har USA:s president Barack Obama och Turkiets dito Recep Tayyip Erdogan samtalat och enats om behovet av att dämpa spänningarna.

Enligt Vita huset sade också Obama att Turkiet har rätt att försvara sin suveränitet.

Samtidigt rapporterar den israeliska tidningen Haaretz att Ryssland flyttar kryssaren ”Moskva” till vattnen nära den turk-syriska gränsen.

Rysslands president Vladimir Putin har hävdat att det ryska planet befann sig på syriskt territorium när det sköts ned. Men i ett brev till FN:s säkerhetsråd, publicerat av Wikileaks, uppger Turkiet att planet befann sig ett par kilometer in i det turkiska luftrummet och att kränkningen varade i 17 sekunder.

TT