Från vänster Åsa Tobrant, fackordförande på Ellos, Svetlana Afonina, Ellos representant, Susanna Gideonsson, förbundsordförande Handels. Foto: David Bicho

Ellos Group i Borås har utsetts till handelns bästa arbetsplats 2015. Priset delades ut av fackförbundet Handels förbundsordförande Susanna Gideonsson under en prisceremoni på tisdagseftermiddagen.

Juryn skriver i sin motivation; ”Ellos Group är en arbetsplats där arbetstagare, fackliga företrädare och chefer har förmågan, viljan och ambitionen att tillsammans bidra till positiv utveckling för alla inblandade parter.”

Det är första gången priset delas ut på instiftan av Handels. Totalt kom det in 31 nomineringar som berörde alltifrån lager till dagligvaruhandel.

Åsa Tobrant, ordförande i fackklubben på Ellos tror att det finns flera förklaringar till att just hennes arbetsplats vann.
– Vi är en arbetsplats där alla har respekt för varandra och där facket ses som en tillgång. Vi har en bra dialog och ledningen vill ha vår åsikt. Att de flesta av oss har jobbat på företaget i över tio år visar att det är en arbetsplats som folk trivs på, säger hon.

Handels ordförande Susanna Gideonsson tror att priset kan sända positiva signaler till andra arbetsplatser i handeln.
– Vi vill med det här priset uppmärksamma arbetsplatser där samarbetet mellan fack och arbetsgivare fungerar bra. Ellos Group är en god förebild i det sammanhanget, säger hon i ett pressmeddelande.