An Indian Muslim man holds a banner and listens to a speaker during a protest against ISIS, an Islamic State group, and Friday's Paris attacks, in New Delhi, India, Wednesday, Nov. 18, 2015. Multiple attacks across Paris on Friday night have left more than one hundred dead and many more injured. (AP Photo/Manish Swarup)

Foto: Manish Swarup/TT

Pappers ombud vill förbjuda svenska medborgare att delta i krig på IS sida. Förbundet vill också att FN ska göra det brottsligt att handla med IS.

– Någon köper ju oljan som säljs för att finansiera sina vapen. Någon handlar med terrornätverket. Att stoppa pengarna är lika viktigt som att bekämpa krigarna, skriver Pappers i ett uttalande under pågående förbundsmöte.

Pappers betraktar attacken för en vecka sedan som en attack på det öppna demokratiska samhället.
– Ett samhälle som de flesta av oss står upp för, och många kämpar för att uppnå. Det öppna demokratiska samhället utmanas ideligen av olika krafter. Denna gång var det militanta muslimska krafter som utmanade det öppna demokratiska samhället.

Frankrike är för de flesta förknippat med frihet, jämlikhet och broderskap – ord som ständigt måste försvaras, skriver Pappers. De menar att det är rätt att förbjuda svenskar att delta i krig på IS sida och anser att FN bör göra det brottsligt att handla med IS.

Pappers uttalande slutar enligt tidningen Dagens Arbetes webbsida:

– Det är viktigt att vi nu håller huvudet kallt, inte blir rädda, gör något överilat och stänger våra gränser för flyktingar. Då dessa i många fall flyr från förtryck och törstar efter de det fria öppna demokratiska samhället som vi tar för givet. Nu är det viktigt att fackföreningsrörelsen står upp för asylrätten, vilket vi alltid gjort.