Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Rescue workers mingle near the entrance to the Shenlong Coal Mine in Fukang, northwestern China's Xinjiang region, Monday, July 11, 2005. An explosion in the coal mine in China's far west has killed at least 41 people, with 42 others still missing, the official Xinhua News Agency said Monday. The blast occurred at 2:30 a.m. (1830 GMT, Sunday) in the Shenlong Coal Mine in the Xinjiang region, when about 87 miners were underground, Xinhua said. (AP Photo/EyePress) ** ONLINE OUT, CHINA OUT **

Foto: AP Photo/EyePress

Kinesiska säkerhetsstyrkor har skjutit ihjäl 28 personer i den oroliga Xinjiangprovinsen, uppger flera medier.

Enligt kinesiska myndigheter var offren medlemmar i en separatistgrupp som misstänks ligga bakom en dödlig attack mot en kolgruva i september. En person ska ha gripits.

För några dagar sedan dödade kinesiska styrkor 17 personer i en räd mot samma grupp.

Myndigheterna anser att det finns uiguriska separatister i området som försöker bilda en muslimsk stat och anklagar dem för flera våldsamma attacker. Kina hävdar också att en del uigurer ansluter sig till extremistgruppen Islamiska staten, medan människorättsorganisationer anklagar myndigheterna för att förtrycka den muslimska minoriteten.

TT