Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

parisrestaurangTusentals parisare följde uppmaningen ”Tous au bistrot” och gick på tisdagskvällen ut på krogen där de sen höll en tyst minut. De ville visa att de inte låter sig stoppas av terrordåden, skriver Hotellrevyn.

Alla till krogen! Eller ”Tous au bistrot” som det heter på franska var den uppmaning som gourmetsajten Fooding och flera arbetsgivare kom med i början av veckan. Restaurangbranschens uppmaning var att inte låta sig stoppas av rädslan för nya terrordåd, skriver Hotellrevyn. Även krogar i Sverige och i andra länder deltog.

– Det är bättre att gå till jobbet, än att sitta hemma och vara rädd, säger servitören Sébastien Boullic till tidningen.

”Le Bistro Paul Bert”, där han arbetar, ligger bara 50 meter från ”La Belle Equipe” som terroristerna sköt mot. Där mördades 19 personer.

Paris var det många som följde uppmaningen, och gick ut och åt.

– Det är bra. Man blir mindre rädd om man rör sig bland folk. Dessutom behöver förstås krogarna gäster, säger Olivier Guivarch, ordförande för CFDT som organiserar restauranganställda, till Hotellrevyn.

Bakgrunden till uppmaningen är att många turister har avbokat sina besök i Paris. Konferenser har också ställts in.