Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

President Barack Obama speaks during a news conference with Philippines' President Benigno Aquino III in Manila, Philippines, Wednesday, Nov. 18, 2015, ahead of the start of the Asia-Pacific Economic Cooperation summit. (AP Photo/Susan Walsh)

Barack Obama. Foto: Susan Walsh/TT

Vita huset har diskuterat landets omdebatterade flyktingprogram med 34 amerikanska guvernörer, sedan över ett dussin av dem sagt att de inte kommer acceptera syriska flyktingar.

Orsaken är att guvernörerna fruktar att anhängare till jihadiströrelsen Islamiska staten ska kunna ta sig till USA med hjälp av programmet. En rädsla som har blivit påtaglig efter terrorattackerna i Paris.

Vita huset försäkrade under mötet att de syriska flyktingarna kommer att genomgå rigorösa säkerhetskontroller.

Samtidigt sade den republikanske talmannen Paul Ryan att han planerar att ta med sig ett lagförslag till representanthuset som skulle kunna ”pausa” flyktingprogrammet. Ryan efterlyser också förbättrade säkerhetskontroller.

President Barack Obamas program syftar till att ta emot 10 000 syriska medborgare 2016 med start den 1 oktober.

TT