STOCKHOLM 20091103 Anders Kjellberg, docent i sociologi vid Lunds universitet och expert p arbetsmarknadens parter Foto: Mikael Andersson / SCANPIX / Kod 10710

Anders Kjellberg. Foto: Mikael Andersson/TT

SO:s forskningsråd delar ut 75 000 kronor till professor Anders Kjellberg för hans forskning om förändringarna i a-kassereglerna och deras effekter på a-kassornas organisationsgrad.

Arbetslöshetskassornas Samorganisation (SO) har ett forskningsråd, som delar ut ett pris vartannat år för att uppmärksamma forskning om arbetslöshetsförsäkringen. Under onsdagen delade de ut prissumman på 75 000 kronor till Anders Kjellberg, professor i sociologi på Lunds universitet.

– Anders Kjellberg har under lång tid följt den fackliga organiseringen på den svenska arbetsmarknaden i ett historiskt, internationellt och komparativt perspektiv och är förmodligen den svenske forskare som mest har bidragit till vår kunskap på området, säger Katarina Bengtson Ekström, ordförande i SO:s forskningsråd.